sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äiti olen täällä maailman toisella puolen

Tänään on äitienpäivä. Se on täällä Jenkeissä ja siellä Suomessa. Äippä, jos ja kun luet tätä tekstiä, niin tää on kirjotettu sua ajatellen.
Kaikki on suurta tai ainakin suurempaa täällä Amerikan mantereelle kuin pikkusessa koti-Suomessa, niin on myös äitienpäivä. Kaupoissa on hyllytolkulla kortteja ja lahjoja äideille, missä kaikissa lukee MOM<3 Olin eilen ulkoiluttamassa koiruutta ja huomasin, että yhen naapurustomme talon pihan asfalttiin oli kirjotettu värikkäillä liiduilla jättikissan kokosilla kirjaimilla happy mother's day! Harmi, kun ei ollut kameraa mukana. Kaikilla oli täksi päiväksi suunnitelmia oman perheensä tai hostperheensä kanssa, yleisimmin tarkoittaen ruokailua sukulaisten kanssa. Määkin sain kutsun mun hostperheen äitienpäivän viettoon. Kun kiitin hostäitiä kutsusta ja sanoin, että tulen enemmän kuin mielelläni, hän alkoi heti puhumaan, että sinne pitää sitten pukeutua hyvin eikä saa olla farkkuja tai lyhkästä hametta tai sortseja tai mekkoa eikä sellaista perus olkaimellista toppia ja mieluiten juhlakengät. Pikkusen kuumotti ja mietin, että nytkö sitä kuulutaan hienoihin piireihin. No löysin onneksi sopivaa päällepantavaa. Mentiin eräälle Country Clubille, se oli niiiin hieno paikka ja ruoka oli tippunu suoraan taivaasta. Tapasin kans mun hostperheen sukulaisia isän puolelta, vanhempia ja sisaruksia ja heidän lapsiaan. Oli todella mukavaa ja kuulemma tuun tapaamaan heitä vielä monia monia kertoja. Ootan sitä tosi innolla! Ihania ihmisiä.

kortteja äitille ja mummulle
Tää päivä ei ollut ensimmäinen äitienpäivä, kun en ole kotona ja kantamassa aamupalatarjotinta äitille sänkyyn. Oli kuitenki tosi kiva onnitella äitiä ja mummua skypen välityksellä. Meillä äitienpäivää on vietetty yleensä aika pienissä merkeissä. Tehdään aamupalaa sänkyyn, annetaan lahjat ja kortit (jotka pienempänä tuli tietenki ite taiteiltua) ja käyään syömässä perheen kesken tai sitten reissu mummulaan. Mutta juuri tuollainen äitienpäivä on ollut tosi mukava ja ilmeisesti äitikin tykännyt. Se kun tahtoo aina olla aika vaatimaton. Olisin kyllä enemmän kun mielelläni viettäny tänään tätä päivää ihan oman äidin kanssa, mutta ei koettu kovin fiksuksi ideaksi lentää toiselle puolelle palloa yhdeksi päiväksi. Äiti, isi ja Mikko, tiiän että vietitte kivan äitienpäivän ilman muaki ja oli kiva olla osa sitä päivää edes tunnin ajan pädin etukameran välityksellä.

 En osaa sanoa, oonko enemmän äitin vai isin tyttö. Muistan, että joskus kirjotin päiväkirjaan, että oon isin tyttö, mutta joskus että äidin. Ei vaan voi valita kahen tärkeimmän ihmisen väliltä. Pikkutyttönä se äiti varmaan oli kuitenki se number one, mutta vähän isompana isin kanssa tuli vietettyä paljon aikaa urheilun parissa, joka lähensi meitä entisestään. No jokatapauksessa. Murkkuikä meni varmaan suurimmalta osalta tapellessa molempien kanssa, mutta useina hetkinä muistan tarvinneeni sua äiti enemmän kun mitään. Äiti, olit ja oot edelleen se ihminen, jolle kerrotaan kuulumiset koulusta ja reeneistä ja kavereista, jonka kanssa pohditaan mitä vaatetta kannattas pukia, kun sataa räntää ja tuulee (Oulu love you forever), jolle selitän mun tulevaisuudensuunnitelmista, jotka kyllä vaihtuu liian usein, jonka olkapäätä vasten voin itkee aina kun siltä tuntuu, jonka kanssa voin nauraa kun heität sulkapallomailan katolle, joka säheltää ja ressaa ja haluaa tietää missä oon ja kenen kanssa, ja joka aina aattelee muita ennen itteään. Aina en todellakaan ole sulle sitä sanonu, mutta kyllä mää tiiän, että sää haluat  mulle aina vaan parasta. Tuit mua koko ajan tässä au pair jutussakin, kannustit mua lähtemään ja ettimään uusia elämyksiä. Tiiän, että se oli sulle vaikeeta sanoa heippa pitkäksi aikaa, mutta niin se oli mullekin. Et arvaakkaan. Nähään kuitenki muutamien kuukausien päästä, ja aina voit lähettää mulle tekstareita sillä sun antiikkipuhelimellas.


Äiti, oot paras ja silleen. En oo tuntenu koti-ikävää ollenkaan, mutta kyllä noitten korttien ostaminen ja tän tekstin kirjottaminen meinas herättää vähä tunteita. On ikävä, mutta mää kestän sen, niin myös sääki. Hyvää äitienpäivää rakas äpä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti